... hrozne dobré... hrozne ťažké... odpálené nielen cesto, ale aj vy na konci... výsledok však stojí za to...
venčeky, aké v cukrárni nebudú
postup ten je nasledovný:
prvý krok
unavíme = odpálime psov a poriadne, bo s venčekmi začneme, už na nič čas nebude :)
druhý krok
pripravíme ingrediencie
na cesto odpálené:
0,5 l vody
za štipku soli
160 g palmarínu
320 g hladkej múky špeciálky
8 vajíčok
na plnku, takú veľmi dobrú:
1 l mliečka tučného
200 g kryštálikového cukru
2 vanilkové cukry
4 zlaté klasy deda vševěda
1 celý palmarín
tretí krok
odpálime cestíčko
...vodu, palmarín a soľnú štipku dáme zovrieť a až potom pridáme do takto horúcej zmesi všetku múku a ešte tak 2 minútky miešame na variči, potom hrniec z tepla stiahneme a necháme vychladnúť... tak sa cesto odpaľuje :)
štvrtý krok
vajcujeme po jednom
... po jednom pridávame vajíčka... nenalakajte sa... cesto je také odpálené že bude chvíľu štrajkovať, netreba sa ale vzdávať... poddá sa a vznikne mäkká hmota, akurát na plnenie plničky :)...
piaty krok
keď už je aj ruka odpálená
... pripraveným cestom naplníme plničku - miešok a vytláčame venčeky na maslom vytretý plech... pečieme na 200 stupňov až kým nie sú venčeky z vrchu zlatkasté... (...dobrá rada nad zlato: aby sa nám nafúknuté venčeky zase nesfúkli, rúru počas pečenia neotvárame, venčeký pozorujeme cez sklo... a ak sklo nie je, potom pečieme tak 15 minút a šup s tým von...)
šiesty krok
medzičasom
pustíme sa do plnky
...uvaríme pudinčok z mlieka, klasov, cukríčkov... a miešame až do odpadnutia - vychladnutia...
...tajná foto za záclonkou :)...
... po schladnutí palmarín pridáme a vymixujeme do krému...
siedmy krok
režeme a napĺňame
... venčeky po vychladnutí rozrežeme na polku... plničkou (očistenou od cesta, ideálne je mať dve) zas naplnenou krémom plníme venčeky...
ôsmy krok
zavierame, papáme
... venčeky len pozavrieme a všetky pekne spapáme :)...
brú chuť
Simply life by Lilu
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára