piatok 6. júna 2014

(re)BARBORKA alebo SKORO AKO KRABIE TYČINKY

...občas je lepšie na nič nemyslieť... a hlavne si nenosiť prácu domov... veď doma jej je habakuk... potrebovali sme trošku zresetovať... Lin, ja, ale aj bláznivé psy naše... a namiesto oddychu sa pieklo a varilo... a namiesto oddychu sa psy naháňali, aby potom mohli tvrdo a aspoň do rána do 6:00 spať...

...konečne máme (re)BARBORKINU sezónu... čakali sme... dočkali sme sa... a prvé (re)BARBORO je na svete:

kyslá... planá... dokonalá...


...že čo na to celé treba:

cesto

100 g masla
200 g hladkej máčky
70 g cukru praškového
1 vajíčko
1/2 prášku do pečiva
štipka soli
kôra z citróna

plnka

  džemík všakovaký
500 g (re)BARBORKY
4 PL cukru kryštálikového (môžete aj hnedého)
1 vanilkový cukor
trošičku vanilkovej esencie

posýpka

50 g masielka zmäknutého
75 g múčky polohrúbky
50 g cukru kryštálikového



...ako z tohto spraviť totok:

 (re)barborkina šmankota

cesto: 
...všetky prísadky zmiešame a ručne stručne nimi vystelieme okrúhly plech (spodok aj boky), predom maslom vymastený a múkou vysypaný...

plnka:
....cesto pomažeme džemom, posypeme ho ošúpanou od stvrdnutých častí a nakrájanou (re)barborkou, pridáme cukor jeden, cukor druhý, pokvapkáme vanilkovou esenciou...

posýpačka:
...všetko zmiešame aaaaaaaaa posypeme posýpkou koláčik pripravený na upečenie...

...a už len pečieme, na 170°C 50 - 60 minút, uvidíte podľa farby... zlatisté = hotové :)

brú chuť praje

Simply life by Lilu









Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára